Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Turizm Krizi: Yangın, Doluluk Oranlarını Yüzde 15’e Düşürdü

Bolu’da Turizm Sektörü İçin Çalıştay Düzenlendi

Kartalkaya Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası, Bolu turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Geçmiş yıllarda yüksek doluluk oranlarına sahip olan oteller, bu yılın Ramazan Bayramı’nda yalnızca %15 doluluk yaşadı. Bu durum üzerine tüm kurumlar harekete geçerek bir turizm çalıştayı düzenledi.

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciaları sonrası, bölgede turizm sektörü büyük bir darbe aldı. Bu durumun etkilerini azaltmak adına yapılan turizm çalıştayına Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

Bolu her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyor, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yangın sonrası otel doluluk oranlarının %90’lardan %15’lere gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan anket çalışmasında, 200 otelde gerçekleştirilen anketler neticesinde sektör temsilcilerinin dokuz ana başlıkta toplandığı ortaya çıktı.

BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, açılış konuşmasında “Bolu, 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık %25’ini oluşturuyor. Ancak yangın sonrası turizm sektörünün bu şekilde etkilenmesi endişe verici. En son Ramazan Bayramı’nda yüksek doluluk oranlarından %15’lere geriledik. Durumun aciliyetini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin tespiti için bir yıl süre isteyerek, “Zaman kazanmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı’nın konaklama tesislerindeki riskleri belirleyip bir master plan hazırlamak için bir yıl süre vermesi durumunda, eksiklerimizi gidererek süreci durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. – BOLU

Related Posts

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

Dev otomotiv şirketi Nissan 1,1 milyar dolarlık fabrika yatırımından vazgeçti!

ABD’ye sevkiyatlar sert düştü ama ihracat arttı: Çin mucizesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergi zamlarına rağmen Çin’de ihracatta yükseliş sağlandı. Ancak Çin’den ABD’ye yapılan sevkiyatlar sert düşüşle yüzde 21 azaldı. ÇİN’DE İHRACAT NİSAN’DA ARTTI Çin’in ihracatı nisanda yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar …