Yorgun, gergin, huzursuz musunuz? Nedeni bu olabilir

Yaz Sıcağında Vücudun Susuz Kalmaması Önemli!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yükselen sıcaklıklar, vücudun su ihtiyacını ciddi şekilde etkiliyor. Artan terleme ve vücut ısısı düzenlemesi, yaz aylarında su tüketiminin artmasına neden oluyor. Fiziksel ve ruhsal sağlığımızı olumlu yönde etkileyen su tüketimi konusunda uzmanlar önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında susamanın beklenmemesi gerektiğini belirten Nefroloji Uzmanı Dr. Merve Aktar, susama hissi hissedilmeden düzenli aralıklarla su içmenin dehidrasyonun önlenmesinde en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Yetişkinler için ideal su tüketim miktarının günde 2,5 ila 3,5 litre arasında olduğunu belirten Aktar, su ihtiyacının yaşa, aktivite düzeyine ve özel durumlara bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekti.

Aktar, çay, kahve gibi içeceklerin suyu tamamen yerine koymadığını belirterek, kafein içeren içeceklerin vücuttan su atımını artırabileceğini söyledi. Bu nedenle, kafein tüketiminin ardından ekstra su içilmesi gerektiğini ifade eden Aktar, suyun önemini vurguladı.

Vücudun Susuzluk Belirtileri Nelerdir?

Suyun sağlığımız üzerindeki faydaları hakkında konuşan Aktar, eklem ağrılarını önlediğini, cilt sağlığını desteklediğini, böbrek ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, vücudun susuz kaldığını gösteren belirtiler hakkında bilgi veren Aktar, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, kas krampları, koyu idrar rengi gibi işaretlerin su tüketimini artırma gerekliliğini gösterebileceğini ifade etti.

Uzun süreli ve yetersiz su tüketiminin böbrek hastalığı riskini artırabileceğini belirten Aktar, suyun zihinsel performans üzerindeki etkilerini de değindi. Su eksikliğinin dikkat, konsantrasyon, hafıza ve öğrenme süreçleri üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirten uzman, su içmenin önemini vurguladı.

Su içmeyi unutanlar için önerilerde bulunan Aktar, su içme alışkanlığını geliştirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Teknolojiyi ve yaratıcılığı kullanarak su tüketimini artırmanın mümkün olduğunu belirten uzman, suyun faydalarını ve önemini vurguladı.

Related Posts

Testosteron dostu beslenme. Sofradaki tehlike ve fırsatlar

Testosteron seviyesini artırmak isteyenler yalnızca iğnelere değil tabağına da bakmalı. Bazı gıdalar hormonu desteklerken bazıları düşürür. İşlenmiş gıdalar, alkol, aşırı şeker ve gizli hormon bozucular… Beslenme, erkeklik hormonunu ya destekler ya da sessizce yok eder.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.