‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın Düzenlediği 6. Başkent Pediatri Kongresi

Geçtiğimiz gün başlayan 6. Başkent Pediatri Kongresi, Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu onuruna düzenlendi. Kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları konuları ele alındı. Kongrenin açılışında ise Kızılcahamam Patalya Termal Otel’de Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal bir konuşma yaptı. Haberal, hekimlerin hastalar için sürekli çalıştıklarını vurgulayarak, “Çünkü kimin ne zaman hasta olacağını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haberal, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluşunun ve İhsan Doğramacı’nın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek pediatri alanının da önemine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünü hatırlatan Haberal, “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, o kadar başarılı olabiliriz” dedi.

‘GÖREVİMİZ ESER KAZANDIRMAK’

Prof. Dr. Haberal, hekimlerin toplumların liderleri olduğunu belirterek, “İnsan için adalet, sağlık ve eğitim çok önemlidir. Ülkemizde başaramayacağımız çok az şey var. Ben 70 santimetrelik bir alandan, Silivri’den geldim. Geri adım atmadım ve bugün buradayız. Görevimiz ülkemize eserler kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ BİR HİZMET VERİYORUZ’

Kongre Başkanı ve Başkent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Baskın ise Başkent Üniversitesi’nin ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Baskın, “Sağlık Bakanlığı’ndan sonra en çok hasta takibi yapan merkezlerde ikinci sıradayız. Ülkemize önemli bir hizmet sunuyoruz. Haberal hocamızın önderliğinde ve Atatürk ilkelerinin ışığında bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

İnfertilite Her 6 Çiftten Biri Çocuk Sahibi Olamıyor

İnfertilite yayılıyor. Uzmanlar, 6 çiftten birinin çocuk sahibi olamadığını belirterek, “İnfertilite yani kısırlık her iki cinsiyette de eşit oranda görülüyor” dedi.