Tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi düştü

TÜİK Mart Ayı Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre mart ayında 231 bin 595 ton tavuk eti üretildi. Üretim geçen seneye göre yüzde 13, bir önceki aya göre ise yüzde 6,1 artış gösterdi.

Mart ayında tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre yüzde 5,5 artış gösterirken, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,8 azaldı. Bu dönemde toplamda 1 milyar 632 milyon 774 bin tavuk yumurtası üretildi.

Söz konusu dönemde kesilen tavuk sayısı yıllık bazda yüzde 8,2 artarak 122 milyon 53 bin olarak kaydedildi.

Ocak-mart döneminde tavuk yumurtası üretimi geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9,9 azalırken, kesilen tavuk sayısı yüzde 8,6 artış gösterdi ve tavuk eti üretimi yüzde 12 oranında arttı.

Related Posts

Bakan Şimşek: “Dış finansman ihtiyacı azalıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik programının kararlılıkla sürdüğünü ve enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Programı patikasında tutmak için her şeyi yapacağız.” dedi.

Otomobil fiyatlarında son zamanların en sert yükselişi

ABD’de yeni araç fiyatları, eski Başkan Donald Trump’ın yüzde 25’lik oto-tarife kararının ardından nisan ayında hızla yükseldi. Son 10 yılın en sert fiyat artışı olarak kaydedilen bu yükseliş, pandemi dönemindeki seviyeye yaklaştı.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …